середа, 14 липня 2021 р.

Заказник "Приозерний"

 

Орнітологічний заказник "Приозерний"

У Слов'янську розташований перший в Донбасі заказник для птахів - "Приозерний", створений безпосередньо в межах сучасного міста на теріторії річки Колонтаївка. 

Орнітологічний заказник "Приозерний" площею 150 гектарів охороняє місця проживання і гніздування водно-болотних птахів, в тому числі рідкісних і зникающих.

Тут можна зустріти більше 70 видів птахів. У їх числі одинадцять видів, занесених до Європейського списку зникаючих видів -  білий лелека, кобчик, фіфі, турухтан, річкова і мала крячки, водомороз, сирійський дятел, жулан, варакушка. Крім токо, три види занесені до Червоної книги України. - ходулочник, огарь і чорношийна поганка. 

"Приозерний" - є південним кордоном ландшафного парку "Слов'янський курорт". Площа заказника включає частину заплави невеликої річки Колонтаївки, яка ділить місто Слов'янськ на центральну частину і курортну, озеро Левадне і безіменне солоне озеро. Заказник отримав свою назву через близькість до знаменитих цілющих Слов'янських солоних озер. територія заказника являє собою непридатнв для господарської діяльності засолені землі. 

Фактично "Приозерний" є комплексним  орнітологічним заказником, який служить притулком для багатьох птахів!










Немає коментарів:

Дописати коментар