пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

Віртуальна школа

 

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації та зростанням захворюваності на COVID-19 та згідно з наказом відділу освіти з 1.11 у школах Слов'янська для 1-11 класів запроваджується дистанційна форма навчання. Суперкоманда 2-А теж перейшла у віртуальнай  Googlе classroom. Онлайн уроки проходять у Googlе Meet. 
Спочатку ми склали правила для віртуальних уроків, а саме: 
1. У мене гарний і позитивний настрій
2. Приєднуюсь до уроків за 3-5 хвилин, до його початку
3. Вмикаю камеру.
4. Мікрофон вмикаю, коли запитує вчитель. 
5. Якщо є питання, то віртуально піднімаю руку або записую у чаті.
6. Уважно слухаю вчителя і відповіді однокласників.
7. Після завершення уроку залишаю зустріч.

На уроці користуємося чатом, переглядаємо презентації, створюємо таблиці. Ми зберігли своє шкільне спілкування. Перед уроком дітки заходять до віртуального класу раніше: хтось приносить свого домашнього улюбленця, щоб всім його показати, хтось знайомить з молодшим братиком або сестричкою, хтось робить коротку екскурсію своєю кімнатою. А наприкінці занять діти просять: "Можна нам залишитися у класі хоч на 5 хвилин? Ми поспілкуємося один з одним."
Щоб зацікавити дітей та урізноманітнити навчання, підбираю інтерактивні вправи, пазли, цікаві логічні ігри, користуємося живими аркушами.
Діти сьогодні зростають у цифровому світі і для них цілком природним є цифрове середовище, яке вони використовують для отримання та обміну інформацією. Отже, для них не є проблемою навчатися онлайн дистанційно, навпаки - це нова цікава пригода для дитини! 








Немає коментарів:

Дописати коментар