субота, 8 січня 2022 р.

Здорове харчування у шкільних їдальнях


Триває оновлення шкільного меню за участю Євгена Клопотенка та команди соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food. Робота відбувається в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. над реформуванням системи шкільного харчування та створенням меню працює робоча група, до складу якої входять представники МОЗ, Міосвіти, Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, дієтологи та зовнішні експеркти. 
Що змінюється в системі шкільного харчування? Зменшується кількість цукру, який споживатимуть діти - з 70г на  день на 25г. Добовий обсяг солі - не більше 5г. Хліб і булки замінять фруктами та овочами, цільними злаками та бобовими.
Раніше меню укладали на два тижні для зимово-весняного і літнього-осіннього періодів року. Тепер воно має бути читиритижневим для різних сезонів. Це дозволить урізноманітнити раціон дітей та спонукати упорядників меню до використання харчових продуктів, притаманних для конкретного сезону.
Нове меню відтепер є джерелом інформації про енергетичну цінність страв та виробів, про наявні в них алергени. Воно дозволяє розрахувати, на скільки споживана дітьми їжа відповідає нормам.
Шановні батьки! Більше інформації дізнайтеся на




Немає коментарів:

Дописати коментар