пʼятниця, 27 травня 2022 р.

Кінофестиваль для дітей і підлітків

9-й міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест оголосив 5 з 7 фільмів програми 2022 року.

Переглянути фільми можна буде безплатно з 3 по 12 червня на сайті online.childrenkinofest.com на території України, а також Польщі, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Переможця фестивалю визначать з допомогою глядацького голосування. Долучайтеся до перегляду та голосування фільмів!

Україну в конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту представляє пригодницьке фентезі “Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке”, зняте за мотивами казки Сашка Лірника. Фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії “Золота Дзиґа”, а сценарій – Премією імені Лесі Українки.

З дитячого конкурсу Берлінале до програми Чілдрен Кінофесту потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі – “Неллі Рапп – мисливиця на монстрів” (Швеція). Картина занурить юних глядачів і глядачок у захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи розповість фантастичний фільм “Місія Нови”. На найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди) ця стрічка стала справжнім гітом, здобувши перемогу в чотирьох номінаціях.

Також у програму увійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка “Францові історії” та “Мій тато – сосиска” спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини.

Ще два фільми будуть оголошені згодом – загалом конкурсна програма складатиметься з семи картин.

Поза конкурсом юні глядачі та глядачки ознайомляться з класикою анімації – Чілдрен Кінофест покаже спеціальну добірку епізодів “Крота” до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

Окрім того, на фестивалі продемонструють і торішнього переможця – пригодницьку стрічку “Полі” спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів — дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

Фестиваль “Чілдрен Кінофест” проводиться за підтримки House of Europe.

Джерело: Чілдрен Кінофест


Немає коментарів:

Дописати коментар